Principiile unei vacante perfecte

Ganduri despre asteptarile unui om normal in privinta vacantei perfecte

Militam pentru vacanta perfecta, ieftina, relaxanta, fara surpize neplacute, impreuna cu copiii ori animalele de companie, fara parchet scartaitor, fara muzica data la max’, fara manele, fara mizerie, cu cearsafuri curate si mancare cinstita.

Iti doresti vacanta perfecta? Noi iti dam posibilitatea sa ti-o imaginezi. Hai cu noi intr-un periplu imaginar prin cele mai frumoase destinatii!

Chiar daca pare straniu ce va spun, am ajuns la un confort al locuintei care ma determina sa fiu din ce in ce mai nemultumit de conditiile de cazare pe care le gasesc intr-o vacanta. Acest fapt este unul de-a dreptul neplacut, va spun sincer. Uneori chiar incerc sa-mi diminuez asteparile si sa ma gandesc ca este vacanta. Bine, bine, vacanta e vacanta, si totusi, chiar sa ma duc si sa ma simt mai rau decat acasa? Unde e castigul, und ee relaxarea?

Ma macina de ceva vreme ideile unui cetatean care si-a facut un blog, in ideea de a ne expune ce bine o duce el intr-o locuinta inchiriata, in ciuda faptului ca este sef de departament de multinationala, in conditiile in care, subalterii lui au locuinte sofisticate si masini scumpe. Acest om ne spune cat de bine o duce el, plimbandu-se prin diverse locuinte, cat de bine se simte el cu mancare wegen „gatita” de nevasta-sa si cat de fain este ca al lui copil isi exerseaza scrisul pe pereti (aici sunt de acord). In fine, acest domn inexistent, ne spune cat de fain este sa nu ai casa ta proprie, cat de bine e sa te dea afara din cand in cand proprietarul din locuinta si sa te muti ca tiganu’ din cort in cort, cand i se pune aluia pata ca i-ai racait praful de pe dulapul bunicii. In fine, n-am inteles de ce respectivul domn si-a facut blog, atata timp cat el nu facea altceva decat sa citeasca zi de zi, fara televizor ori alte tentatii spurcate de-ale capitalistilor. Adica, cu ce este mai bun blogul decat o seara la televizor? In fine, ma scuzati de divagatie, insa, urasc ipocritii. Nu-mi plac deloc cei frustrati material ori moral. Urasc de-a dreptul prefacutii care se vor stapani si cand colo ajung sa manance wegen, doar din cauza ca nevasta-sa nu stie sa-i faca o omleta.

Revenind la doleantele mele cu privire la vacanta perfecta, am sa va spun un singur lucru: dupa parerea mea, vacanta perfecta inseamna obtinerea unui confort sporit fata de locuinta proprie, sa am ce vedea si vizita. Atat.