Cum functioneaza turismul medical?

Daca sunteti interesati de calatorii medicale, ne-am gandit sa va oferim astazi informatii despre ceea ce inseamna turismul medical

Turismul medical este acea vacanta ce include si servicii medicale variate, pe langa partea distractiva a respectivei perioade. De regula, turismul medical este cautat pentru preturile ieftine ale diverselor interventii medicale.

Spre exemplu, la noi in Romania, sunt considerate ieftine interventiile stomatologice, in comparatie cu tarile vestice. Din acest motiv exista o ramura destul de activa generata de aceasta activitate. Avem pana si o asociatie romana de turism medical.

Aceasta activitate genereaza profituri de milioane de euro pe an. Strainii cheltuiesc zeci de milioane de euro pentru diverse interventii medicale, calatorind in Romania. Cei mai multi turisti vin din Europa de Vest. Serviciile medicale de la noi din tara sunt cu pana la 70% mai ieftine decat in tarile lor.

Pentru ce interventii medicale vin turistii in Romania?
– stomatologie
– obezitate
– chirurgie estetica
– ortopedie
– oftalmologie
– fertilizare in vitro.

Pe domeniul stomatologiei, turismul este in floare. Puteti sa obtineti mai multe informatii despre acest domeniu, urmarind o platforma activa, special dedicata acestui segment: http://www.dental-abroad.com. Pe aceasta platforma puteti sa gasiti clinici dentare din: Romania, Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Croatia, Albania, Bulgaria, etc.

In ultimii ani turismul medical a luat amploare. Cresterile au fost cu adevarat spectaculoase, confom informatiilor celor de la Asociatia Romana de Turism Medical. Pe langa aceste domenii mentionate anterior, Romania are peste 160 de localitati cu potential balnear. Avem ape termale de calitate si locuri minunate de vizitat. Sa speram ca acest domeniu chiar va fi vizibil in piata si va incepe sa conteze economic, astfel incat sa fie bagat in seama si de mai – marii tarii, pentru ca, fara investitii in infrastuctura, nu vom evolua cu adevarat.